Langkau ke kandungan utama

Data Entry - Contoh Kerja Di Rumah

Salah satu contoh kerja di rumah adalah sebagai pekerja data entry. Ia adalah kerja di rumah paling mudah, dan boleh dilakukan samada secara online mahupun offline. Atau dengan kata lain, anda boleh buat kerja ini dengan capaian internet sepenuh masa atau capaian internet terhad.

Peluang untuk kerja sebagai data entry memang banyak. Kerja data entry atau kemasukan data ini melibatkan kerja memasukkan data dari satu sumber kepada sumber yang lain. Selalunya ia satu kerja yang melibatkan kemasukan data yang sangat banyak namun tidaklah terlalu rumit.

Data Entry - Contoh Kerja Di Rumah Yang Paling Mudah

Contoh Kerja Di Rumah Yang Paling Mudah
Anda boleh mendapatkan kerja data entry dengan mudah seandainya anda memiliki kelebihan dari segi tempoh menyiapkan kerja. Jadi, sangat penting anda mempunyai skill yang ada kaitan dengan kerja data entry ini.

Skill yang dimaksudkan ialah penggunaan perisian seperti Microsoft Word, Microsoft Access, Excel, Outlook, Project, Powerpoint, Adobe PDF dan sebagainya. Ini adalah kerana sumber data mungkin datang daripada perisian-perisian ini, dan anda mungkin perlu memindahkannya ke jenis data yang lain.

Contohnya, anda mungkin perlu isih data dalam Microsoft Access dan simpan dalam bentuk PDF. Maka, data dari Access perlu ditukar menjadi data dalam Excel untuk memudahkan anda isih data yang ada, dan kemudian pindahkan atau tukarkan format data menjadi PDF.

Contoh di atas adalah antara contoh paling sukar yang terdapat untuk kerja sebagai data entry.

Mudah Tapi Makan Masa, Jika .....

Kerja data entry yang paling mudah selalunya lebih direct, iaitu hanya memasukkan set data yang diberikan ke dalam sistem tertentu yang akan diberikan. Sumber data mungkin dalam bentuk Microsoft Word, Notepad, atau Access.

Ia kerja yang memakan masa, pun begitu ia berbaloi dengan upah yang diberikan.

Jika anda mencari dan memohon kerja sebagai data entry menerusi sumber dari internet, upah kerja yang dibayar biasanya dalam USD. Upah pula dikira menerusi beberapa faktor.

Seandainya set data untuk kerja memasukkan data ini melebihi daripada 1000 set data, upah kerja mungkin mencecah sehingga USD30. Ia bergantung dengan jenis data, format data, bilangan pembolehubah dan sebagainya.

Tentu seronok dapat membuat kerja sebegini hanya di rumah, dan terima upah pula dalam USD.

Nak tahu lagi bagaimana nak mendapatkan kerja sebagai data entry? Boleh daftar dan login ke panduan yang telah kami sediakan untuk anda. Hanya klik pada pautan diberikan di bawah ini.

Daftar dan login di sini - http://bit.do/kerjadirumahterkini

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Contoh Kerja Online di Rumah

Contoh kerja online di rumah. Mungkin ada yang kurang pasti mengenai bentuk-bentuk kerja yang diberikan atau ditawarkan secara online. Kami tunjukkan beberapa contoh kerja online di rumah yang mungkin sesuai untuk anda.
Antara Contoh-Contoh Kerja Online di Rumah Antara kerja-kerja online di rumah adalah seperti berikut:
Kebanyakkan kerja-kerja online di rumah memerlukan anda untuk memahami bahasa Inggeris. Jadi, anda perlu pastikan bahawa anda mempunyai pengetahuan bahasa Inggeris yang baik supaya proses memohon, mendapatkan kerja dan proses dibayar dapat berlaku dengan lancar.

Pun begitu, ianya tidaklah memerlukan anda mahir dalam tahap bahasa Inggeris yang tinggi. Secara amnya, jika anda seorang rakyat Malaysia; memadai mempunyai keputusan baik dalam SPM untuk bahasa Inggeris.

Anda sekurang-kurangnya tahu bahasa Inggeris yang mudah, tahu untuk menulis dalam bahasa Inggeris dengan baik. Hal pertuturan tidak menjadi masalah kerana semua urusan dilakukan secara online atau menerusi in…

Mencari Pekerjaan Dari Rumah?

Mencari Pekerjaan Dari Rumah? Tahukah anda bahawa terdapat banyak pekerjaan yang boleh didapati melalui internet. Kelayakan minimum untuk mendapatkan pekerjaan ini adalah pengetahuan asas komputer dan akses internet. Keupayaan untuk mengikuti arahan adalah penting untuk melakukan kerja yang tepat dan cepat.
Siapa Sesuai Untuk Kerja Dari Rumah? Kerja dari rumah sesuai untuk ibu-ibu, yang perlu meluangkan masa untuk anak-anak mereka, orang-orang yang telah bersara, orang kurang upaya, pelajar kolej dan orang-orang yang tidak mahu tekanan politik pejabat.

Oleh kerana pekerjaan ini tidak memerlukan kemahiran dan pengalaman khas, mana-mana orang yang mempunyai kelayakan pendidikan minimum boleh memohon. Juga tiada had umur untuk pekerjaan ini.
Kerja Dari Rumah Pilihan Fleksibel Pekerjaan di rumah juga menyediakan pilihan yang fleksibel seperti separuh masa atau sepenuh masa. Oleh kerana kerja ini secara amnya tidak mempunyai apa-apa obligasi, pekerja di rumah boleh menikmati persekitaran …